OM FÖRETAGET
Ulla-Stinas Trädgårdsservice föddes i september 2015. Verksamheten startade som ett komplement till Ulla-Stinas dåvarande tjänst som trädgårdsmästare på Zetas Finsmakarens Trädgård i Huddinge. Sedan 2017 har Ulla-Stina arbetat full tid med det egna företaget.

”Mitt kall är att få jobba med västmaterial i någon form. Jag trivs med service och en stor drivkraft är det kreativa med att skapa växtkompositioner, allt från en hel trädgård eller rabatt, till en blombukett. Det känns väldigt simulerande att odla och producera, att få följa hela den kreativa processen från jord till färdig produkt!”

ULLA-STINAS BAKGRUND
Ulla-Stina har arbetat som trädgårdsmästare i offentliga anläggningar; park och växthusmiljö, samt i trädgårdsskola. Erfarenhet och kompetens från växtproduktion i växthus och på friland. Hon har även varit delägare i trädgårdsföretag med inriktning på ekologisk grönsaksproduktion på friland.

Under de senaste 8 år har hon en gedigen erfarenhet från detaljhandeln genom försäljning, rådgivning, inköp av alla typer av trädgårdsväxter.

”Mitt ursprung är från den svensktalande delen av Finland. Närmare bestämt från Närpes, som är en jordbruksbygd med väldigt stor yta odlad under glas. Jag är uppvuxen i en familj med växthusproduktion.” Min utbildning:

 

  • Grundutbildning till trädgårdsmästare i Vasa i Finland
  • Utbildad trädgårdsingenjör vid SLU i Alnarp
  • Utbildad florist vid Munkeröds floristutbildning
  • Fortbildning genom flertal kurser på olika teman inom den gröna sektorn